Wytwarzany tradycyjnie, ręcznie naturalny gryzak dla psa. Naturalna przekąska dla psów oparta na oryginalnej himalajskiej recepturze, ręcznie wytwarzana tradycyjnymi metodami. Żucie twardego sera to prawdziwa rozkosz, której pies się nie oprze.
Sery są w 100% naturalne, bezglutenowe i bezzbożowe. Bogate są w białko i wapń, odznaczają się wysoką smakowitością. Pomagają w redukcji kamienia nazębnego i odświeżają oddech. Można je podawać psom każdej rasy i w każdym wieku – szczeniętom od 2 miesiąca życia, ponieważ pod wpływem śliny gryzak staje się delikatnie miękki. Dzięki tej właściwości bardzo dobrze sprawdza się jako przekąska dentystyczna. Gryzaki rekomendowane są przez lekarzy weterynarzy.
Zalety sera:
wspomagają higieny jamy ustnej, usuwając osad nazębny i delikatnie masując dziąsła zapobiegają powstawaniu kamienia nazębnego,w 100% bez glutenu niskokaloryczne bez konserwantów, sztucznych dodatków, dzięki czemu bez obaw można podawać psom ze skłonnościami do alergii łatwostrawne i wysoko przyswajalne ,wysoka zawartość białka, wapnia, aminokwasów i witamin,wysoka smakowitość,wystarczają na długie godziny żucia i gryzienia, czasem nawet na wiele, wiele dni mają przyjemny zapachnie robią się śliskie czy lepkie, nie ubrudzą legowiska, kanapy, dywanu zapewniają psu długo trwająca przyjemność
Gryzaki z sera produkowane są według himalajskiej receptury. Robi się go jedynie z odtłuszczonego mleka, a powstały ser jest prasowany przez kilka dni i następnie suszony w specjalnych warunkach przez ponad miesiąc. Podczas tego procesu nabiera swojej niezwykłej twardości.
Skład: Mleko
Składniki analityczne (na 100 g) :
białko 60%, zawartość tłuszczu 18%, popiół surowy 4,5%, włókno surowe 0,5%, sól 0,01%.
S ok. 34g
M ok. 50g
L ok. 80g
XL ok. 125g