Aby w pełni zaspokoić specyficzne wymagania żywieniowe i preferencje smakowe należy urozmaicać kotu posiłki. Zastosowane w produkcji karmy mięso z tuńczyka czyni produkt bogatym w białko o wysokiej strawności i jakości biologicznej oraz w wartościowe aminokwasy takie jak leucyna, lizyna i selen. Zawartość naturalnie występujących w mięsie z tuńczyka kwasów EPA i DHA wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, jak również ogranicza procesy zapalne. Co więcej, obecne w karmie kwasy tłuszczowe n–3 i n–6, witamina E oraz związki biologicznie czynne o właściwościach przeciwzapalnych pozytywnie wpływają na kondycję skóry kota
Skład: filet z tuńczyka 60%, wywar z tuńczyka, substancje mineralne, nasiona babki płesznik 0,1%.
Analiza: białko surowe – 14%, tłuszcz surowy – 3%, popiół surowy – 1%, włókno surowe – 0,3%, wilgotność – 81%, wapń – 0,3%, fosfor – 0,25%.