Warto rozpieszczać pupila każdego dnia, podając mu smakowitą karmę. Aby dbać o jego zdrowie należy podać produkt, który zaspokoi jego specyficzne wymagania żywieniowe i preferencje smakowe. Zastosowanie w karmie mięsa z piersi kurczaka wzbogaca produkt w białko o wysokiej strawności i jakości biologicznej, które jest bogate w wartościowe aminokwasy takie jak leucyna, izoleucyna, lizyna, niacyna, witamina B6 oraz selen. Selen jest składnikiem mineralnym istotnie wpływającym na procesy obronne organizmu oraz funkcje skóry. Z kolei niacyna i witamina B6 regulują procesy metaboliczne.
Skład:
Filet z piersi kurczaka 60%, wywar z kurczaka, łupiny i nasiona psyllium, substancje mineralne.
Analiza:
białko – 14%, oleje i tłuszcze surowe – 2%, popiół surowy – 1%, włókno surowe – 0,8%, wilgotność – 80%, wapń – 0,3%, fosfor – 0,25%