Syrop wspomagający mobilność i elastyczność stawów, łączy w sobie substancje o właściwościach chondroprotekcyjnych i przeciwzapalnych. Kolagen, będący podstawowym składnikiem chrząstki stawowej, wspiera jej elastyczność i wytrzymałość. Kwas hialuronowy pełni rolę naturalnego „smaru”, redukując tarcie i zwiększając sprawność ruchową stawów.
Syrop zawiera również MSM oraz witaminę C. MSM przyczynia się do regeneracji chrząstki stawowej, wykazując jednocześnie działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne, a witamina C wspomaga przyswajanie kolagenu. Kombinacja tych składników może przyczynić się do łagodzenia dyskomfortu związanego z problemami stawowymi oraz poprawy ogólnej elastyczności stawów u zwierząt w każdym wieku.
Zalecenia stosowania:
- Łagodzenie objawów stanów zapalnych i choroby zwyrodnieniowej stawów
- Wspomagająco przy leczeniu zwierząt: cierpiących na choroby stawów oraz po zabiegach, urazach stawów lub innych, mechanicznych
- Profilaktycznie, w celu wsparcia zdrowia chrząstki stawowej
- U ras predysponowanych do chorób stawów (np. owczarek niemiecki, bernardyn, buldog francuski)
- U zwierząt o dużej wadze oraz pracujących i wyścigowych
- U zwierząt w każdym wieku: szczenięta, młode psy, seniorzy
Stosowanie:
Wstrząsnąć przed użyciem.
2,5 ml /10 kg masy ciała raz dziennie. Łyżeczka miarowa dołączona do opakowania. Syrop można podawać bezpośrednio z łyżeczki lub w połączeniu z pożywieniem. Pamiętaj, aby zapewnić zwierzęciu stały dostęp do wody.
Celem uzyskania optymalnego efektu produkt należy stosować przez okres nie krótszy niż 3 miesiące
Skład:
gliceryna, kolagen wieprzowy 14%, drożdże inaktywowane, hydrolizowana wątroba drobiowa, hydrolizowana wątroba wieprzowa, dimetylosulfon (MSM), glukozamina (z fermentacji), siarczan chondroityny, hialuronian sodu 0,15%, chlorek sodu. Dodatki: technologiczne: 1k202/ sorbinian potasu (5 g/kg), dietetyczne: 3a300/ witamina C. Składniki analityczne: białko surowe: 15,9%, tłuszcz surowy: 0,5%, włókno surowe: <0,5%, popiół surowy: 1,3%, wilgotność: 14,9%.
Składniki aktywne:
KOLAGEN
- główny składnik tkanki chrzęstnej
- zapewnia regenerację chrząstki stawowej
- poprawia elastyczność i wytrzymałość więzadeł
- zmniejsza ból i sztywność stawów
- przyspiesza proces gojenia się urazów stawowych
- zapobiega chorobom stawów
KWAS HIAULURONOWY
- pełni funkcję naturalnego „smaru” – poprawia elastyczność stawów
- zmniejsza tarcie między stawami i kośćmi
- utrzymuje optymalne nawilżenie stawów
- ma działanie chondroprotekcyjne – chroni i regeneruje chrząstkę stawową
MSM
- substancja znana z właściwości przeciwbólowych i przeciwzapalnych
WITAMINA C
- bierze udział w syntezie kolagenu i poprawia przyswajalność MSM
GLUKOZAMINA
- niezbędna do prawidłowej budowy tkanki chrzęstnej
CHONDROITYNA
- odpowiada za elastyczność chrząstki i jej właściwości mechaniczne