Spirulina to sinice (cyjanobakterie) z rodzaju Arthrospira. Spirulina obfituje w witaminy: A, C, D, E, K, witamin z grupy B oraz składniki mineralne. Jest bardzo bogata w białko – zawartość białka w suchej masie wynosi ponad 60%. Jest źródłem kwasu y-linolenowego (GLA), który jest wysoce odżywczy dla mózgu i wspomaga pracę mięśnia sercowego. Jest łatwo strawna, a wszystkie zawarte w niej witaminy i składniki mineralne są łatwo przyswajalne przez zwierzęta. Wielkocząsteczkowe polisacharydy, których dostarcza spirulina, wzmacniają system immunologiczny.
Spirulina ma bardzo szerokie zastosowanie:
- stymuluje działanie tarczycy w niedoczynności tarczycy,
- wspomaga leczenie anemii – profilaktyka i leczenie anemii spowodowanej niedoborem żelaza, różne formy złośliwej anemii, w tym raka krwi (białaczka)
- wspomaga oczyszczenie jelit i odbudowę mikroflory układu pokarmowego,
- wspomaga oczyszczanie i odtruwanie organizmu z metali ciężkich i innych toksyn,
- wspomaga leczenie nowotworów
- wspomaga leczenie chorób skóry
- wspomaga odchudzanie: hamuje łaknienie, jednocześnie dostarczając składniki odżywcze (1g spiruliny to pod względem odżywczym 1 kg różnych warzyw), obniża poziom cukru we krwi.
Analiza:
białko surowe 60%, oleje i tłuszcze surowe 6,1%, popiół surowy 8%, włókno surowe 3,4%, chlorolfil 1%.
Nie zawierają:
- konserwantów
- sztucznych barwników,
- substancji wzmacniających smak
-składników modyfikowanych genetycznie (GMO).
Stosowanie:
Zaleca się podawać następujące ilości preparatu w zależności od masy ciała zwierzęcia:
- na każde 5kg m.c. – 1 mała płaska miarka - 2 razy dziennie (rano i wieczorem)
- na każde 10kg m.c. – 1 duża płaska miarka - 2 razy dziennie (rano i wieczorem).
Szczelne indukcyjne opakowania dają gwarancję bezpieczeństwa produktu i zachowania dobrej smakowitości.
Opakowanie: 200g.