Alleva Care Hypoallergenic Grain Free hypoalergiczna karma dla psa bez zbóż 12kg

Alleva Care Hypoallergenic Grain Free hypoalergiczna karma dla psa bez zbóż 12kg
Wariant
Kod
Cena
Dostępność
Ilość
1szt.
P10230
287.19 PLN 278.57 PLN
Wysyłamy od 3 do 5 dni
Najniższa cena z 30 dni:
278.57 PLN

Alleva Care Hypoallergenic Grain Free to dietetyczna karma pełnoporcjowa dla psów we wszystkich stadiach życia; dzięki odpowiedniemu połączeniu podstawowych właściwości odżywczych jest wskazana, aby zmniejszać nietolerancje pokarmowe na określone składniki odżywcze. Jest polecana również jako wsparcie przy problemach skórnych, dermatozie i nadmiernym wypadaniu sierści.

Alleva Care Hypo Hypoallergenic Grain Free zawiera jako unikalne źródło białka dziko żyjące śledzie, a jako źródło skrobii skrobię grochową i ziemniaczaną oczyszczoną z białka. Wysokie stężenie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolowy (LA), kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA)) z olejów ze śledzia i słonecznika wspiera zdrowie skóry. Instrukcja stosowania: przed rozpoczęciem oraz przed przedłużeniem stosowania należy się skonsultować z lekarzem weterynarii. Podawaj produkt w temperaturze pokojowej, przestrzegając dziennej ilości wskazanej w tabeli. W przypadkach dermatozy i wypadania sierści stosować do 2 miesięcy. W przypadku nietolerancji lub alergii zalecany okres stosowania wynosi od 3 do 8 tygodni: jeśli objawy nietolerancji znikną, karmę można stosować do roku. Dzienne zapotrzebowanie może różnić się w zależności od rasy, środowiska, aktywności i kondycji. Dzienna porcja może być podzielona na dwa lub więcej posiłków. Należy zawsze zapewnić psu dostęp do czystej i świeżej wody.

Skład: Suszone ryby oceaniczne (śledź) (32%), skrobia ziemniaczana, skrobia grochowa, olej rybny (ze śledzia), hydrolizowane ryby oceaniczne (śledź) (3%), włókno grochu, olej słonecznikowy (źródło kwasu linolowego), fruktooligosacharydy (FOS) (0,50%), inulina (0,50%), mannano-oligosacharydy (MOS) (0,50%), β-glukany (0,50%), fosforan dwuwapniowy, węglan potasu, glukozamina, siarczan chondroityny. Źródła białka: Suszone ryby oceaniczne (śledź), hydrolizowane ryby oceaniczne (śledź). Źródła węglowodanów: skrobia ziemniaczana, skrobia grochowa.