Kot ma wyrafinowane podniebienie, dlatego warto podać mu produkt, który zadowoli jego kubki smakowe. Produkt dzięki wykorzystaniu mięsa z piersi indyka jest źródłem białka o wysokiej strawności i jakości biologicznej. Jest również bogaty w wartościowe aminokwasy takie jak leucyna, izoleucyna, lizyna, niacyna, witamina B6 oraz selen, który pobudza procesy obronne organizmu oraz reguluje funkcje skóry. Ponadto niacyna i witamina B6 regulują procesy metaboliczne. Niezwykle istotna jest też obecność w mięsie z piersi indyka kwasów tłuszczowych z rodziny n–3 i n–6, w tym cennego kwasu linolowego.
Skład:
filet z piersi indyka 60%, łupiny i nasiona psyllium, substancje mineralne.
Analiza:
białko – 14%, oleje i tłuszcze surowe - 2%, popiół surowy - 1%, włókno surowe - 0,8 %, wapń - 0,3%, fosfor - 0,25%, wilgotność - 80%..